Hur blir jag medlem

Blankett för ansökan hittar du här: Medlemsansökan (pdf)

Skicka ansökan i ett  mail till info@booseniorhem.se eller posta ansökan till

Boo SeniorHem kooperativ hyresrättsförening
Kommunalvägen 2
132 34 Saltsjö-Boo


eller ring 08-716 54 34 för mer information.


När ansökan kommit in och du betalt medlemsavgiften på 10.000 kr, make/maka halva avgiften, blir du invald i föreningen och får ett medlemsbevis.

Medlemskapet innebär att man får tillgång till aktiviteter och service i föreningen eller i vår partners regi. Du kan på så sätt välja att vara medlem i föreningen men bo kvar i din nuvarande bostad och delta i aktiviteter, friskvård och umgänge.
Som medlem har du också rätt att anmäla ditt intresse till en seniorlägenhet.
Här finns information om lediga lägenheter. Lämna in en ansökan om du är intresserad.

Att tänka på för den som önskar hyra en lägenhet

Som medlem i föreningen har du möjlighet att flytta in i en av våra 84 vackra, bekväma och modernt anpassade seniorlägenheter. Lägenheterna varierar i storlek från 2 rum och kök på 54 m2 till 4 rum och kök på 104 m2. Lägenheterna är kooperativa hyresrätter vilket innebär att insats och hyra bestäms av den kooperativa hyresrättföreningen. Upplåtelseavgifterna varierar beroende på lägenhetens placering, och hyrorna av ytan på lägenheten. Föreningen drivs utan vinstintresse och insatsen återbetalas om du flyttar. Dock reduceras denna utbetalning om hyresgästen förorsakat sådant slitage som inte anses som normalt.

Fastigheten består av 84 lägenheter fördelade på:

  • 39 st 2:or med ytor mellan 54-71 kvm
  • 8  st 2,5:or med ytor mellan 71-80 kvm
  • 32 st 3:or med ytor mellan 66-95 kvm 
  • 3  st 3,5:or med ytor mellan 91-104 kvm
  • 2  st 4:or med ytor mellan 100-102 kvm

  • Någon egenlig kölista till lägenheterna existerar inte. Dock utgör datum för inbetalad medlemsavgift en viktig faktor vid styrelsens val av hyresgäst till ledigförklarad lägenhet. Vid nämda val tas också hänsyn till medlemmens möjlighet att bidra till föreningens verksamhet såsom styrelsearbete och volontärarbete vid olika föreningsaktiviteter.
  • Valet av hyresgäst sker inom den grupp som deltagit i visning av lägenheten och skriftligen anmält sig som sökande. I snitt kan det vara cirka sju intressenter per visad lägenhet.

Medlemsvillkor (pdf)

Stadgar 2018-05-26 (pdf)


Ritningar på några av våra lägenheter:

Här hittar du ritningar på ett representativt urval av våra lägenheter – planlösning, storlek på rum, placering i huset etc. (För mer information kontakta oss på BooSeniorhem.)


Gästlägenhet

Idag finns en gästlägenhet på Boo SeniorHem. Gästlägenheten är möblerad för två personer med möjlighet för en tredje person i gästsäng. Hyran är 250 kr/dygn. Lägenheterna kan endast bokas av medlemmarna och max en vecka i taget.